Tlusté střevo je třeba udržovat v dobré kondici. Pokud nefunguje správně, začne do těla absorbovat toxiny

Fotografie: Depositphotos

Pokud vás trápí zažívací potíže, zbystřete! Tlusté střevo může perfektně fungovat díky těmto účinným domácím prostředkům.

Jestliže se často potýkáte se zažívacími problémy nebo je pro vás problém strávit a vyloučit jakékoliv jídlo, pak za to s největší pravděpodobností může tlusté střevo! Vyhněte se závažným nemocem a vyzkoušejte jednoduché domácí prostředky.

Tlusté střevo má důležitou funkci v našem těle

Tento důležitý orgán si musí umět poradit a případně uložit potřebnou sůl, vitamíny a živiny do těla z potravin, které prochází zažívacím traktem. Pokud ale tlusté střevo nefunguje správně, začne do těla absorbovat i toxiny, které by správně mělo vyloučit. Takový problémy může zapříčinit mnoho chorob a nemocí. Mezi ně například patří:

  • přibývání na váze
  • plynatost
  • zácpa
  • bolest hlavy
  • chronické nemoci
Fotografie: Freepik

Díky očistě tlustého střeva se zbavíte hodně zdravotních problémů

Pokud se vydáte směrem detoxikace těla, pak vám určitě tato možnost pomůže s vaším celkovým zdravotním stavem. Při očistě tlustého střeva dokážete vyloučit z těla mnoho škodlivých toxinů a zvýšit počet prospěšných bakterií ve střevech. Vaše tělo bude po detoxikaci mnohem lépe absorbovat potřebné živiny i vitamíny a vy znovu pocítíte skvělý nárůst energie do života.

Existuje mnoho způsobů, jak vyčistit tlusté střevo. Vydejte se přírodní cestou a pomozte vašemu zažívání domácím způsobem.

K detoxikaci střev vám pomůže voda nebo jablečný džus

Nejpřirozenějším způsobem, jak vrátit správnou funkčnost vašim střevům, je dostatek přísunu tekutin. Pokud se rozhodnete vypít doporučenou denní dávku čisté vody, pak se vaše tělo přirozeně vyčistí a dojde k postupnému uvolňování usazených toxinů v těle. Jablečný džus pomůže vašemu zažívání, lepšímu vyprazdňování i vylučování toxinů a navíc pomůže zlepšit funkci jater.

Velmi prospěšným domácím prostředkem pro čištění střev je citronová šťáva. Má vysoký obsah vitamínu C a je skvělým podpůrcem trávicího systému. Navíc má také antioxidační účinky a nejlépe funguje, když šťávu vypijete ráno po probuzení. Smíchejte citronovou šťávu, mořskou sůl, trochu medu a teplou vodu. Takový recept vám díky každodenní konzumaci zlepší vaši pleť, dodá vám celkově energii a zahájí přirozený proces v boji proti toxinům.

Fotografie: Freepik

V procesu čištění tlustého střeva vám pomohou zeleninové šťávy

Podobným způsobem detoxikace vám pomůže také šťáva ze zeleniny. Pokud se rozhodnete pro detoxikaci zeleninovou šťávou, pak vynechte alespoň dva dny před zahájením a při samotné detoxikaci smažená a těžká jídla. Místo toho se pusťte do konzumace čerstvých zeleninových džusů, šťáv a smoothie. Odstraníte tak veškeré toxiny z těla a dodáte tělu naopak hodně energie a vitamínů.

Posledním domácím prostředkem, který vám pomůže s vyčištěním trávicího systému, je jakékoliv jídlo bohaté na vlákninu. Tyto druhy potravin udrží stolici měkkou, tedy lehce průchozí a dobře stimuluje pohyby střev. Díky tomu se vyprazdňování a uvolňování toxinů z těla stává jednodušší. Vaše tělo se tak krásně pročistí a bude mnohem lépe fungovat.

Zdroj: Healthline

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]