Všem dobře známé ovoce nabité vitamíny a antioxidanty chrání před nemocemi a snižuje hladinu cholesterolu

Fotografie: Depositphotos

Toužíte po přirozeném doplnění vitaminu C bez nutnosti užívat doplňky stravy? Zkuste třešně a višně, ovoce, které je v létě tolik hojné! Obsahuje také spoustu antioxidantů.

Třešně a višně jsou pro mnohé z nás obyčejným ovocem, které je chutné, nicméně nic více od něj nečekáme. Bohužel je ale podceňujeme. A to hodně. Třešně a višně jsou bohatým zdrojem vitaminu C a také antioxidantů, díky čemuž nás dokážou ochránit před spoustou nemocí. Jejich schopností je totiž „deaktivovat“ potenciálně škodlivé volné radikály v těle. Ty mohou být příčinou chronických onemocnění či dokonce nádorů

Fotografie: Freepik

Když se řekne třešně (višně)

Každý si představí tmavě červené bobulky nebo koláče, na něž toto ovoce s oblibou dáváme. Nejsou ale jen krásné, ale také zdraví prospěšné. Obsahují zejména bohaté množství vitaminu C, ale také dalších vitaminů, antioxidantů a živin, které jsou pro lidské tělo velmi přínosné. Vitamin C je silným antioxidantem, který naše tělo zbavuje volných radikálů. Díky němu můžete ale také posílit svou imunitu.

Zdrojem hydratace

Díky obsahuj vitaminu C pomáhají třešně zavodňovat organismus. Působí proti nadměrné dehydrataci tak, že udržuje optimální množství vody v lidském těle. Taktéž ochrání vaši pokožku před poškození, které hrozí nadměrným slunečním zářením.

Zlepšení metabolismu

Třešně také obsahují vlákninu, která pomáhá udržovat dobrý metabolismus a reguluje trávení a podporuje pravidelnou stolici. Spolu s antioxidanty a vitaminem C jsou třešně skvělé pro podporu hubnutí.

Zabraňují špatnému cholesterolu

Třešně také obsahují fytosteroly, o nichž je známo, že snižují hladinu špatného cholesterolu v těle. Je známo, že v těle jsou obsaženy dva druhy cholesterolu. Jeden, který nazýváme jako „dobrý“ cholesterol, je zdraví prospěšní a je ho v těle zapotřebí. Naopak „špatný“ cholesterol je příčinou kardiovaskulárních chorob a je potřeba jeho množství snížit.

Zdroj: EatThis

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]