Na dokonalé svaly je nejlepší soubor cviků, které zvládnete z pohodlí domova

Toužíte mít nejenom štíhlou postavu, ale i svaly? Pokud ano, tento soubor cviků vám pomůže. Zvládnete je kdekoliv. Klidně i v pohodlí vašeho domova. Není to totiž jenom strava, která vám pomůže k dobré postavě. Bez cvičení se často neobejdete. Toto se jeví jako to nejlepší.

Pokrčování nohou

Skvělý cvik, kterým posílíte jak svaly na nohou, tak i hýždě. Základem je být takzvaně na všech čtyřech, nadzvednou jednu nohu, pokrčit ji a ve vzduchu ji postupně natahovat směrem do boku. Zde ji lze chvíli podržet a potom vrátit. Takto opakujte tři série a v každé udělejte 20 pohybů s každou nohou.

Výpady

Velmi jednoduchý cvik. Stačí se postavit a potom udělat výpad směrem dopředu. Přední noha bude pokrčená v pravém úhlu, zadní bude koleno směřovat k zemi. Zároveň se snažte nohy mírně překřížit. Pro větší intenzitu můžete v ruce držet činku. Tím bude zátěž vašeho těla těžší. Později můžete přidat i činky, které budete držet ve svěšených rukách. Výpady provádějte 20x u každé nohy, a zopakujte dvě série.

Natahování nohou

Opět na všechny čtyři. Nyní však budete potřebovat posilovací gumu. Tu držte v rukou u hlavy a druhý konec navlékněte na nohu, na chodidlo. Tu poté natahujte dozadu, aby byla v jedné rovině s vašimi zády. Pár vteřin držte a potom vraťte do výchozí polohy. U každé nohy opakujte dvacetkrát.

Dřepy

Ne klasické. Abyste procvičili více svalových skupin a získali lepší svaly, dejte nohy mírně od sebe a mezi ně dejte posilovací gumu. Dřepem jděte dolů a kolena tlačte od sebe. Čím níže dokážete jít, tím lépe. Na začátku můžete zkusit i pár dřepů bez gumy. Proveďte alespoň 20–30 dřepů. Po odpočinku to samé ještě dvakrát.

 

Plank se zvedáním nohy

Základem je takzvaný plank, který se hodí, když chcete posílit svaly břicha. Vy ho inovujte tím, že budete zvedat, takzvaně zakopávat nohu. Správně je noha vzadu ve chvíli, když lýtko se zadním stehnem svírá pravý úhel. S každou udělejte 10 těchto pohybů a celkově cvičte ve dvou sériích.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]