Snižte množství kyseliny močové v organismu pomocí těchto dobře dostupných potravin

Fotografie: Pixabay

Chronická bolest, hypertenze a obezita jsou některé běžné příznaky, které se vyskytují v důsledku nadměrné koncentrace kyseliny močové. Snižte její množství pomocí těchto surovin.

Životní prostředí a heredita jsou dva hlavní faktory, které jsou zodpovědné za tyto problémy s kyselinou močovou. Vyřešte tyto problémy pomocí velmi levných a snadných surovin. Ani na přípravě není nic složitého ani zdlouhavého, tak hurá do toho! Použijte jednu z těchto přírodních metod, kterou si vyberete, snížíte hladinu kyseliny močové a docílíte tím svého zdraví. Zde jsou osvědčené suroviny.

Fotografie: Freepik

Vyzkoušejte jablečný ocet

Jablečný ocet je užitečný pro regulaci hladiny kyseliny močové ve Vašem těle. Má hojně kyselou povahu, která pomáhá při obnově žaludeční kyseliny. Kromě toho Vám pomůže předcházet problémům, jako je dna a artritida. Když ji používáte k odstranění kyseliny močové, funguje rychle a téměř okamžitě Vás zbaví problémů. Vezměte 250 ml teplé vody a přidejte do ní tři lžíce jablečného octa. Dobře promíchejte a konzumujte tento silný nápoj třikrát nebo čtyřikrát denně. Množství jablečného octa můžete postupně zvyšovat, abyste zrychlili jeho účinky.

Kupte si banán

Konzumace banánů každý den pomáhá změkčit kyselinu močovou v krvi. Banán je lahodné ovoce, které je snadno dostupné na trhu a také je velmi levné. Je obohacen o životně důležité složky a je schopen rychle a efektivně vyživovat vaše tělo.

Jeden banán obsahuje kyselinu listovou, draslík, hořčík, vlákninu, vitamín B6, vitamín C, velmi nízký cukr, 105 kalorií a mnoho dalších prospěšných složek. Konzumace banánů pomáhá regulovat krevní tlak díky dostatečnému množství draslíku. Kromě toho kyselina listová pomáhá opravit poškozenou tkáň v kloubech.

Fotografie: Freepik

Konzumujte pšenici

Jednou z nejjednodušších a nejpřirozenějších metod kontroly kyseliny močové je použití pšenice. Šťáva z pšeničné trávy snižuje přítomnost kyseliny močové ve Vašem těle a zvyšuje množství alkálií v krvi. Kromě toho je považována za jeden z nejlepších prostředků pro detoxikaci, protože obsahuje bylinné prostředky, chlorofyl, vitamín C a mnoho dalších důležitých sloučenin. Vezměte 100 gramů máty a 300 gramů pšeničné trávy. Vložte je do mixéru a mixujte po dobu 8-10 sekund. Směs vložte do misky a po přidání kostek ledu ji konzumujte.

Nebo vyzkoušejte citron

Pokud opravdu chcete okamžitě vyčistit kyselinu močovou, měli byste vyzkoušet přírodní lék, který zahrnuje citron. Je vynikajícím zdrojem kyseliny citronové a obsahuje velké množství vitamínu C. Vytváří tak nepřátelské prostředí pro kyselinu močovou kvůli své kyselé povaze. Tím se Vám podaří okamžitě snížit hladinu kyseliny močové. Vezměte jeden čerstvý citron a rozkrojte ho na dvě poloviny. Stiskněte citron, abyste vymačkali šťávu. Nalijte tuto šťávu do sklenice teplé vody. Dobře promíchejte a pijte nápoj několikrát denně, dokud se zcela nezbavíte problémů, které Vás trápí.

Zdroj: Healthline

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]