Ranní probuzení lze zvládnout v pohodě díky metodě, která vám hned dodá energii

Probuzení není často tak příjemné, jak chceme, aby bylo. Pokud vám zazvoní budík a vám se nikam nechce, poradíme vám, jak na to. Samozřejmě můžete zůstat dále ležet a zrušit své všechny plány, ale to není nejlepší volbou. Důležitější je vstát. A jak zajistit, abyste měli potřebnou energii? Řekněte to vašemu mozku, aby věděl, že den začíná.

Důležité je dále neležet

Všichni jistě známe tu situace, kdy jsme již probuzení, ale nejradši bychom dále leželi v naší posteli. Ale to nemůžeme, jelikož nás čekají povinnosti. A to osobní, nebo také pracovní. Je třeba se jim začít věnovat. Největší chybou, kterou můžete udělat, je dále ležet. V takovém případě bude vaše tělo i nadále utlumeno, a dokonce můžete znovu usnout. A najednou vám bude chybět drahocenný čas na to, abyste zvládli všechny ranní povinnosti.

Co hned po probuzení udělat?

Jakmile vám zazvoní budík a vy jste probuzení, je třeba ihned vyskočit z vaší postele. Na nic nečekejte a okamžitě z ní vylezte, postavte se, udělejte pár kroků a začněte se protahovat. V tu chvíli bude muset mozek splnit řadu úkolů najednou, a tak zjistí, že už je třeba začít naplno fungovat. Doslova se přepne do plného režimu. Takto jednoduše po ráno získáte potřebnou energii.

Začněte také plánovat

Jako první činnost mozku podpoříte fyzickou aktivitou, po které by měla následovat aktivita duševní. Vezměte papír a tužku a začněte si psát vše, co musíte během dne stihnout. I tak dáte mozku signál, že musí fungovat a že už musí být bdělý. A pokud máte úkolů více než dost, možná to přinese trochu nervozity, a tedy i adrenalinu, zda to stihnete. Po ránu jedině dobře.

Naučte se také správně spát

Již víte, jak po probuzení rychle nastartovat své tělo. A aby bylo buzení, pokud možno co nejpříjemnější, je dobré také správně a dostatečně spát. Ideální je denně spát kolem 8 hodin, chodit spát dostatečně brzo a mít také pevný denní režim. To vše se podepíše na tom, že vaše probuzení může být naprosto bezproblémové.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]