Přírodní produkty pomohou léčit křečové žíly, řadu z nich máte doma

Křečové žíly jsou stále častějším problémem moderní doby. Určitý vliv na jejich vznik mají jak dědičné faktory, tak i nezdravý životní styl, dlouhodobá práce ve stoje, hormonální změny, nebo nadměrná hmotnost. Postihují častěji ženy nežli muže. Při obtížích je vhodné kontaktovat ošetřujícího lékaře, který doporučí vhodnou léčbu.

Možností je nošení kompresních punčoch, nebo chirurgické ošetření, které si ale ve většině případů musí pacient hradit sám. Podpořit redukci křečových žil však můžete i sami prostřednictvím přírodních přípravků.

Jaké jsou příznaky křečových žil?

Pocit těžkých nohou, celková bolest dolních končetin, únava, neklid, pálení, mravenčení, i takovými způsoby se mohou křečové žíly na nohách projevovat. Také jsou pozorovatelé vystouplé žíly, což je způsobené oslabením žilní stěny. V žíle schází, či hůře domyká chlopeň. To má za následek hromadění krve v určitých částech cévy. Zvýšený tlak na žilní stěnu ji může značně poškodit.

Přírodní produkty, které pomohou bojovat proti křečovým žilám

Vyzkoušet můžete k podpoření léčby křečových žil tyto přírodní produkty:

Jablečný ocet: zlepšuje průtok krve a celkově krevní oběh. Na křečové žíly naneste jablečný ocet naředěný s vodou a jemně vmasírujte. Při pravidelném používání by se měl obnovit normální prokrvení a redukují se i bolesti, otoky o postupně zmizí i pocit těžkých nohou. Roztok aplikujte na postižená místa ráno a večer po dobu několika měsíců.

Kajenský pepř: je plný vitamínu C a bioflavonoidů, které zlepšují krevní oběh a skvěle zmírní bolestivost a otoky křečových žil. Léčivou směs připravíte z lžičky mletého kajenského pepře a šálku horké vody. Dobře promícháte a výluh popíjíte třikrát denně po dobu jednoho až dvou měsíců.

Fotografie: Pixabay

Olivový olej: masáž kvalitním olivovým olejem pomůže zlepšit prokrvení dolních končetin. Tím zmírníte otoky i zánětlivé procesy v těle. Olivový olej smíchejte s olejem s obsahem vitamínu E, mírně zahřejte a vetřete do nohou. Masírujte žíly několik minut. Aplikace je vhodná dvakrát denně po dobu jednoho až dvou měsíců.

Česnek: je jakýmsi přírodním zázrakem. Pomáhá vylučovat škodlivé látky z těla a celkově zlepší krevní oběh. Směs na křečové žíly připravíte z šesti nakrájených stroužků česneku, šťávy z tří pomerančů a dvou lžic olivového oleje.

Fotografie: Pixabay

Dobře ingredience promíchejte v čisté sklenici a nechte stát asi dvanáct hodin. Před aplikací roztoku vše ještě jednou promíchejte. Několik kapek směsi vetřete do oblasti vzniku křečových žil a masírujte patnáct minut. Poté zabalte nohy do bavlněné tkaniny a nechte působit přes noc. Opakujte jednou denně po dobu několika měsíců.

Pomůže i olej z makadamových ořechů

Olej z makadamových ořechů, někdy přezdívaný jako líska čarodějnice posílí vaše cévy na nohách a zredukuje bolesti i otoky. Směs vmasírujte do dolních končetin dvakrát až třikrát denně a opakujte po dobu několika měsíců po sobě. Rovněž si můžete dopřát lázeň nohou s teplou vodou a 10 až 20 kapkami makadamového oleje.

Úvodní Fotografie: Freepik

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]