Obličejová jóga nejen proti vráskám, ale i tuku na tvářích a pod bradou

Tvář je nejpozoruhodnější část lidského těla, protože je to první, čeho si ostatní lidé všímají. A určitě není nic pěkného, pokud má někdo odulé tváře a dvě nebo tři brady. Samozřejmě, že pokud je člověk celkově otylý, neudělá s tváři asi žádné zázraky. Nejde zhubnout jen po tváři. Ovšem stává se, že někdo zhubne po těle a ve tvářích jde tuk ještě vidět. Je to otázkou času, kdy zhubne i zde.

Jenže také se stává, že u rychlé ztráty hmotnosti se kůže nestihne vrátit do původního stavu (stahuje se pomaleji) a na obličeji začnou vynikat vrásky a kůže je povislá. Tento problém pomáhá částečně řešit obličejová jóga. Pomáhá jak s odstraňováním přebytečného tuku ve tvářích, tak s minimalizací vrásek. Jednoduchá cvičení posilují tvářové svaly a napínají tak pokožku.

Cvičení pro baculaté tváře

  • Nadechněte se a naberte do úst vzduch. Ústa zavřete a tiskněte k sobě rty. Převalujte vzduchovou bublinu z levé strany na pravou. Vydržte bublinu převalovat 6x na každou stranu.

  • Další cvik je hodně podobný. Opět naberte vzduch do úst, ale tentokrát se vám vydují obě strany tváře. Budete vypadat jako křeček, který si zrovna nacpal vaky. Vzduch v ústech převalujte, jako když si chcete vypláchnout ústa vodou. Vydržte 20 sekund a 3x opakujte.

  • Třetí cvik na procvičení tváří je tzv. rybí tvář. Vtáhněte tváře jakoby dovnitř úst a našpulte rty. Možná si rybičku pamatujete ještě z dětství, dělali jsme to všichni. Vydržte dělat rybičku po dobu 10 sekund a 3x zopakujte.

Cviky na dvojitou bradu a proti vráskám na krku

  • Sevřete pevně rty a zakloňte hlavu. Ucítíte, jak se vám napíná kůže na krku. Vydržte opět 15 až 20 sekund a 5x opakujte.

  • Další cvik je podobný, jen otočíte trochu na stranu. Nejdříve na pravou, kde vydržíte opět 15 až 20 sekund, pak na levou. 3X cvičení zopakujte.

Hezká a pevná kontura obličeje není pouze výsledkem rozmazlování pokožky. Obličejová jóga vám pomůže vyhladit vrásky a zpevnit kontury tváře, to určitě za to stojí. Cviků existuje samozřejmě více. Prostě se doma na sebe do zrcadla alespoň 5 minut denně různě ksichtěte. Nafukujte tváře, pískejte si, foukejte našpulenými rty ven vzduch, usmívejte se, zamračte se a nezapomínejte si obličej i masírovat a proklepávat prsty.

Obrázky: kobietapo30.pl, dailyrecord.co.uk