Přírodní prostředek, který zatočí s migrénou během několika minut

Fotografie: Freepik

Migréna je typická svými úpornými bolestmi hlavy, které zasahují v periodických návalech jednu polovinu hlavy. Samotnou bolest hlavy předchází zraková aura, což není postižení oka, ale doprovází migrenózní stavy. Jedná se o různé vizuální vjemy, třpytění, vlnění, rotaci předmětů, rozostření vidění, případně ztrátu části zorného pole.

Samotnou migrénu doprovází změny nálad, depresivní stavy, nevolnost, zvracení, průjem, zimnice, ospalost, bolesti svalů nebo nervozita. Jak s těmito stavy bojovat přírodními prostředky?

Migréna je nejlepší kamarád stresu

Na migrénu trpí více ženy než muži a týká se většinou lidí ve věkové kategorii 30-40 let, ale migréna může postihnout také malé děti nebo seniory, ale ne v takové intenzitě. U těžce pracujících ve stresu nebo pod tlakem bývají migrenózní stavy častější a horší, podle vědců je častým spouštěčem migrény stres, proto je vhodné při opakujících se stavech změnit životní styl a zvolnit.

Na migrénu použijte himalájskou sůl

Co dělat ale ve chvíli, kdy tušíte, že k útoku migrény dojde nebo bolest hlavy je na vzestupu? Pomůže himalájská sůl, která je mnohými považována za zázrak při léčbě migrény. Navíc si pomůžete hravě doma bez pomoci agresivních léků s vedlejšími účinky a účinek se dostaví v krátké chvíli.

Fotografie: Getty Images

Himalájská sůl totiž obsahuje 84 různých minerálů a 118 stopových prvků, jejichž obsah je potvrzen výzkumem v laboratoři. Himalájská sůl má řadu dalších výhod, pomáhá zvýšit energetickou hladinu, obnovit zásadité prostředí v těle, udržovat rovnováhu hladiny serotoninu v krvi nebo posílit imunitní systém.

Příprava roztoku

Solný roztok si připravíte jednoduše, postačí do sklenice vody vmíchat lžičku krystalické himalájské soli a přidat šťávu z 1 citronu. Dobře promíchejte a vypijte, bolest hlavy odezní během chvilky.

Jak se vyhnout migréně?

Solný roztok odstraní bolest hlavy takřka okamžitě, nezajistí však, aby se migrenózní stavy neopakovaly. K tomu je zapotřebí změna životního stylu a méně stresujících událostí. V rámci duševní hygieny je vhodné věnovat svůj čas rodině nebo koníčkům, pomůže četba, luštění sudoku nebo křížovek.

Klidovému režimu současně napomáhá pravidelný pohyb na čerstvém vzduchu a kvalitní spánkový režim. Za migrénou může stát i špatná životospráva, konzumace alkoholu nebo většího množství nápojů s kofeinem.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]