Artróza může polevit díky kombinaci medu, hořčice a soli

Artróza bolí. Moc bolí. Lékaři o této chorobě řídnutí chrupavčitých výstelek kloubů tvrdí, že je nevyléčitelná. Navzdory tomu, že obvykle se tato choroba pokládala za záležitost spíše starších osob, v poslední době se stále častěji objevuje u mladších jedinců. Naštěstí existuje řada přírodních způsobů, jak je možné se urputných bolestí zbavit.

Výskyt artritických bolestí u mladých lidí ve věku od 25 do 30 let je obvykle způsoben dvěma faktory. Jednak je to špatná strava a jednak také nadměrný pohyb prováděný způsobem, který má za následek mechanické narušení kloubní výstelky. Protože se jedná o onemocnění dosud v podstatě nevyléčitelné, její výskyt mladé lidi dokáže pěkně vyděsit. To jako budu do konce života kulhat?

Může, ale nemusí to tak být. Alopatická i přírodní medicína zná řadu různých léčiv a postupů, jak je možné artritické bolesti zmírnit a do jisté míry poškození tkání uvnitř kloubu napravit. Přinášíme vám jeden z nich, který je velmi účinný a užívají jej také profesionální cyklisté, kteří touto formou degenerativního onemocnění kloubů trpí nejčastěji.

Starý recept na nové potíže

Je to starý recept z přírodních surovin, který přináší znatelnou úlevu už po prvním použití. Jedná se o obklady, které zmírňují zánětlivé procesy v kloubech, dodávají do tkání minerály a dokonce podporuje obnovení poškozené kostní tkáně.

Zapotřebí jsou pouhé čtyři přísady:

  • 1 polévková lžíce mletých hořčičných semínek
  • 1 polévková lžíce vody
  • 1 polévková lžíce jemně mleté soli
  • 1 polévková lžíce medu

Všechny přísady smícháme a naneseme na postižený bolestivý kloub. Překryjeme igelitovým sáčkem nebo potravinářskou fólií a ovážeme teplým šátkem, nejlépe bavlněným či ještě lépe vlněným, který pomůže kloub udržet v teple. Necháme působit zhruba 2 hodiny, ideálně před spaním, aby klouby mohly po použití směsi odpočívat a regenerovat. Po uplynutí doby směs z kolene smyjeme teplou vodou.

Už po prvním použití se funkce kloubů znatelně zlepší a bolest se zmírní. Opakování hořčičných zábalů pak dokáže artritických obtíží zbavit natrvalo. Směs v lednici vydrží i několik dní a je neustále připravena k použití. Jen ji předtím krátce zahřejte, nikdy ji nepoužívejte studenou.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]