Pravidelná konzumace banánů má pozitivní vliv na tělo

Banán už dávno není nedostupným ovocem. Naopak. Koupíte ho i v tom nejmenším obchodě. Kromě toho, že si pochutnáte, vám i prospěje. Jak konkrétně? Výčet jeho pozitiv je opravdu velký a tak přeskočíme jakýkoliv dlouhý úvod a podíváme se na to, proč a v čem jsou banány tak unikátní.

Pro zdravou kůži

Pokud chcete mít zdravou a krásnou kůži, dejte si banán. Umí potlačovat vrásky, dokáže eliminovat kožní infekce, zajistí jí požadovanou hebkost a také dlouhodobě udržuje její přirozený vzhled. Také redukuje akné, nebo různé vyrážky.

Pro lepší náladu

Když na tom nejste psychicky dobře, tak si dejte banán. Zlepší vaší psychiku a dokáže zamezovat i změnám nálad nebo depresivním stavům. Tlumí také úzkost, stejně jako agresivitu i posedlost. To vše díky draslíku, který je v banánech ve velmi bohaté míře.

Pro tělo bez zánětů

Banány jsou typické také tím, že mají protizánětlivé účinky. Mohou se hodit, pokud máte průjmy a problémy s trávením, stejně jako se mohou lokálně používat i jako způsob přírodní léčby. Využívat lze jak dužinu, tak i látky obsažené ve slupce – třeba při ošetření kůže.

Pro ochranu srdce

Banán dokáže chránit i tento nejdůležitější sval našeho těla. Dokáže být prevencí v případě kardiovaskulárních onemocnění. Zajistí, že srdce bude silné, stejně jako umí regulovat krevní tlak. Stačí banán pravidelně konzumovat.

Pro ochranu před bakteriemi

Ty mohou naše tělo ohrožovat každý den. Konzumace banánů zajistí našemu tělu dobrou ochranu. To proto, že umí zvyšovat imunitní aktivitu lymfocytů a syntézu proteinů. Výsledkem toho všeho je i zcela unikátní oxidační síla, kterou banány mají.

Pro lepší koncentraci

Banán je zdrojem vitamínu B, který se hodí jak studentům, tak i lidem v náročném zaměstnání. Pokud se potřebujete něco naučit, nebo naopak potřebujete celodenní soustředění, jsou banány tou pravou součástí vašeho jídelníčku.

Pro lepší trávení

Banány jsou bohaté na vlákninu, která nejenom navodí pocity sytosti, ale také prospívá našemu trávení. Ať už vás trápí průjmy nebo zácpa, či jenom potřebujete své trávení celkově optimalizovat, nebude lepší volby, než je právě běžný banán.

Pro nižší tlak

Každý kousek banánu dá vašemu tělu velké množství draslíku. A ten umí kromě jiného také efektivně snižovat krevní tlak. Pokud jste v rizikové skupině, upravte jak životní styl, tak hlavně jídelníček. Banány v něm rozhodně nesmíc chybět.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]