Jedlá soda je skvělým pomocníkem nejen při bolestech nohou

Jedlá soda je jednoduše zázrak. Je levná, šetrná a má nesčetně využití v kuchyni, domácnosti, ale také v medicíně nebo při péči o pleť. O mnohých účincích nemá valná většina lidí tušení. Věděli jste například, že jedlá soda pomůže také od pachu nebo bolavých a unavených nohou?

Ideální na hloubkové čištění

Už za dob našich babiček byla jedlá soda populárním přípravkem v domácnosti pro své čisticí účinky. Je ideálním prostředkem na čištění zašlých a zašedlých povrchů, používá se k odstranění vodního kamene z nerezových nebo smaltových povrchů, ale také k vycídění hrnců, pánviček nebo zapečených pekáčů. Velmi účinně také likviduje skvrny na keramických hrnečcích od čaje a kávy. Jedlá soda však najde uplatnění také v dalších oblastech každodenního života. Je na čase, abyste se s nimi seznámili!

Použití jedlé sody na nohy

Čtete správně? Na nohy! Jedlá soda dokáže vyřešit různé problémy nohou. Díky svému silnému absorpčnímu účinku se dokáže dokonale vypořádat s pocením nohou a spojeným zápachem. Jediné, co je nutné udělat je připravit teplou vodní lázeň, do které přidáte několik lžic jedlé sody a necháte rozpustit.

Následně vložte chodidla a nechte působit alespoň 20 minut. Jedlá soda totiž obecně neutralizuje pachy, včetně toho tělesného. Navíc kůži na chodidlech příjemně zjemní. Jedlou sodu lze totiž použít také jako peeling, při kterém stačí nanést sodu na kůži a jemně roztírat.

Zlikviduje bradavice, pomůže od štípanců

Jedlá soda kůži zjemní a odstraní nežádoucí papilomy. Kromě nich také bradavice. Už není třeba vyhledávat dermatologa v případě bradavic a likvidovat je použitím tekutého dusíku! Postačí totiž obyčejná jedlá soda, kterou má každá hospodyňka v kuchyni.

Opět postačí vodní lázeň se 3-4 lžícemi jedlé sody, po lázni ale nechte uschnout končetinu na vzduchu. Trápí vás nevzhledné štípance na rukou a nohou? I zde si jedlá soda poradí. Vytvořte si pastu z 3 dílů jedlé sody a 1 dílu vody a naneste na postižené místo, nechte působit. Posuďte sami, není jedlá soda zázrak?

Fotografie: Pixabay

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]