Česnek sníží vysoký krevní tlak, zlepší trávení a posílí imunitu. Stačí jeden stroužek denně v ten správný čas

Fotografie: Pixabay

Česnek je doslova přírodní zázrak, protože funguje jako lék na mnoho neduhů, a dokonce je jedním z nejsilnějších přírodních antibiotik. Zjistěte, proč byste si měli dopřávat stroužek česneku ráno ještě před snídaní.

Česnek je základní ingrediencí při vaření, ale má svou nezastupitelnou roli také v lidovém léčitelství pro celou řadu léčebných účinků. Umí si poradit s mnoha neduhy, přitom stačí tak málo. Jeden stroužek denně před snídaní pomůže vrátit organismu život a vyléčit vysoký krevní tlak, špatné trávení i nedostatečnou imunitu. Proč jej užívat pravidelně a jaké další výhody konzumace česneku přináší?

Fotografie: Freepik

Léčba podpořená výzkumy

Zatímco u některých přírodních produktů je jejich přínos diskutabilní, o česneku nepochybují ani vědci, protože zdravotní účinky česneku potvrzuje mnoho klinických studií. Konzumací stroužku česneku před snídaní se likvidují mikroby v zažívacím traktu, snižuje se riziko vzniku zažívacích potíží nebo průjmu, reguluje se chuť k jídlu, navíc se dostává do těla čisté a přírodní antibiotikum působící jako životabudič.

Čistí krev a snižuje krevní tlak

Česneková kúra se hodí také pro pacienty s aterosklerózou a vysokým krevním tlakem, stroužek česneku denně totiž pomůže vyčistit krev od usazenin a plaku a napomůže ke snížení vysokého krevního tlaku a vzniku srdečních onemocnění.

Česnek je vhodný i pro léčbu vysokého cholesterolu, zvyšuje průtok krve, napomáhá léčit játra a močový měchýř. Jeho přínos ocení též pacienti s nervovými a dušeními chorobami.

Fotografie: Freepik

Pro šťastnější a zdravější život

Klinické studie poukazují na to, že konzumací česneku dochází ke snížení každodenní stresové zátěže a úzkostí, protože má vliv na duševní i fyzickou kondici. Posiluje totiž celkově organismus a imunitu lidského těla. Dokonce má detoxikační účinky, pomáhá při léčbě tyfu, podpůrně se používá při léčbě rakoviny a používá se při likvidaci parazitů v těle.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]