Co se děje v těle během kocoviny a jak se zbavit příznaků bez užívání léků

Fotografie: Freepik

Po konzumaci většího množství alkoholu čeká prakticky každého člověka těžké ráno. Chcete vědět, co se děje v organismu během kocoviny? Mrkněte se na osvědčené tipy, jak se jí snadno zbavit.

Každý dospělý má po konzumaci alkoholu nejednou špatné ráno, i když pití alkoholu není zahrnuto v seznamu jeho koníčků. Když víte, co se děje v těle během kocoviny, můžete najít i způsoby, jak se jí rychle a snadno zbavit. Nebudete přitom potřebovat žádné léky, což je obrovské plus.

Hlavní příznaky tohoto stavu je akutní bolest hlavy a závratě, slabost a nedostatek vitální energie, nevolnost a případné zvracení. Pokud patříte mezi jedince, které kocovina netrápí, máte obrovské štěstí. Většina z nás ho ovšem nemá. V takovém případě může každý pomoci svému tělu vyrovnat se s tímto problémem. Hlavním úkolem je přitom odstranit toxiny z jater a obnovit rovnováhu soli a vody.

Fotografie: Freepik

Co se děje v organismu ráno po večírku

Po večírku pořádaném v přítomnosti alkoholu se mnoho lidí cítí špatně. Jste ovlivněni nedostatkem spánku a důsledkem pití. Navíc množství vypitého alkoholu ovlivňuje hodně to, jak moc vás bolí hlava je vám nevolno od žaludku. Někdy se to může pokazit i z jedné sklenky vína, pokud nebylo velmi kvalitní nebo nebylo tělo připraveno na podobnou situaci.

Ostrá bolest hlavy během tohoto stavu je důsledkem intoxikace a dehydratace. Alkohol je diuretikum. Po požití alkoholu chtějí buňky jakkoli přijímat vlhkost a sílu pro další vývoj, včetně toho, že si je navzájem kradou.

Můžete očekávat, že bude váš mozek trpět. Jeho velikost se doslova zmenšuje kvůli vazospasmu a nedostatku kyslíkem. Kromě toho budete zaručeně trpět i mnoha dalšími příznaky, které budou zajisté připomínat noční můru.

Fotografie: Freepik

Jak se zbavit nevítaného stavu bez léků

Po zábavném víkendu se můžete rychle vzchopit bez zbytečného užívání léků. Je skvělé tito triky znát, pokud právě nemáte žádný specializovaný produkt právě po ruce. Chladná sprcha a lehká fyzická aktivita vám pomohou se zotavit. Krátké zahřátí pomůže nastartovat metabolismus na pozadí intoxikace. Kromě toho si ale můžete pomoci i mnoha dalšími způsoby, pokud se vám nechce hned vstát a cvičit.

Tělu můžete pomoci také čistou vodou nebo sladkým čajem. Při kocovině se doporučuje hodně pít, abyste se vyrovnali s dehydratací. Sladký čaj se doporučuje konzumovat kvůli přítomnosti glukózy v něm. Játra, která bojují proti toxinům, neprodukují všechny potřebné látky v plném rozsahu, a proto vyžadují vnější podporu.

Další skvělé tipy

Rovnováhu solí v žaludku můžete obnovit pomocí kefíru nebo solného roztoku, v závislosti na vkusu člověka a na tom, co bylo po nešťastném ráno po ruce. Vhodné jsou také ovocné džusy, krmě pomerančových a grapefruitových, které mohu dráždit žaludeční sliznice. Pokud máte po ruce tablety, všechny druhy sorbentů doporučené pro ty pacienty, kteří mají příznaky otravy jídlem, vám samozřejmě taktéž pomohou zbavit se nežádoucího stavu vašeho organismu.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]