Jak bezpečně prodat či koupit nemovitost? Zkuste realitní portál CINCINK

Prodej, pronájem či koupě nemovitostí a k tomu celá řada praktických služeb. Přesně tohle najdete na novém realitním portálu CINCINK. Vznikl ve spolupráci s Komerční bankou a hlavní předností je sdružení všech důležitých služeb na jednom místě. Realitní portál už snad nemůže být více všestranný. V článku najdete přehled vybraných služeb.

Co všechno najdete na realitním portálu CINCINK?

Na realitním portálu CINCINK samozřejmě najdete řadu inzerátů. Pokud chcete vložit nabídku své nemovitosti, nemusíte se bát žádných poplatků, protože inzerce je zdarma. Velkou výhodou portálu je možnost využití nabízených chytrých služeb, které byly přidány za účelem bezpečného, rychlého a efektivního prodeje či koupě nemovitosti. Není žádný problém nechat si vytvořit lákavý inzerát, zpracovat vizualizaci nemovitosti, či si nechat ohlídat všechny náležitosti ve smlouvě. Stačí si jen vybrat, jakou službu zrovna chcete využít a je to.

Právní služby pro správnou smlouvu

Při prodeji či koupi nemovitosti je důležité dbát na bezpečnost. Pamatujte na to, že se jedná o velkou věc za hodně peněz. Dobře napsaná smlouva s férovými podmínkami pro obě strany je základním předpokladem dobrého prodeje bez problémů v budoucnosti. Pokud nemáte právnické vzdělání či bohaté zkušenosti, raději využijte právní služby a nechte si zkontrolovat smlouvu, případně zhotovit odpovídající variantu.

Ověření technického stavu

Podobně jako je potřeba důkladně ověřit všechny právní a administrativní záležitosti, nesmíte zapomenout také na technický stav nemovitosti. Ten totiž ovlivní, kolik bude ve výsledku stát rekonstrukce. Přehlédnutí určitého problému se může nepříjemně prodražit. Vhodnou prevencí je technická inspekce nemovitosti, jejímž výsledkem je posudek s případným naceněním nedostatků a vad.

Bezpečný převod díky úschově peněz

Když zjistíte, že je všechno v pořádku a vybraná nemovitost se vám líbí, přichází na řadu placení. Ovšem není to tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Většinou jde o milionové částky, takže maximální obezřetnost je rozhodně na místě. Aby vše proběhlo v pořádku a peníze byly předány přesně ve správný okamžik, využívá se speciální bankovní úschova peněz. Určenou částku vložíte do banky, kde vám vystaví potvrzení, se kterým se prokážete při následujících krocích, které provázejí celý proces prodeje nemovitosti.

Pohodlné a jednoduché sjednání hypotéky

Koupě bytu či domu je velkým rozhodnutím, protože jde o částky v řádech miliónů korun. Většina lidí řeší financování pomocí hypotéky. Jde o jednoduchý a bezpečný způsob, jak získat dostatek finančních prostředků. Kolik budete splácet a na jak dlouho si hypotéku vezmete? To si můžete ověřit tak, že konkrétní čísla zadáte do hypoteční kalkulačky online.