Ruční vysavač MISURA vám pomůže uklízet rychle

Fotografie: MISURA

V autě, které se používá, se pořádek udržuje často. Sem tam v něm nadrobí děti, někdy převážíte věci, které vám ušpiní potahy, jindy se vydáte na low cost dovolenou se spaním v autě – pak je generální úklid zapotřebí ještě o to víc. Jenže opravdu si můžete dovolit vyhradit celé dopoledne na pečlivé umývání a vysávání interiéru? Jde to i rychleji.

Už jste slyšeli o české společnosti MISURA? Ta se zaměřuje na produkty šetřící čas doma, v práci i na cestách a jejich poslední novinkou je bezdrátový AKU vysavač do auta. Proč s tímto výrobkem přišli? Přáli si ho lidé.

Výkonný ruční vysavač na přání

Na jaře 2022 společnost MISURA uspořádala spotřebitelskou anketu, do níž se zapojily tisíce lidí. V rámci soutěže měli napsat, jaký produkt by si od značky přáli a proč zrovna tento. Veřejnost přispěla mnoha zajímavými nápady – možná se jednou realizace dočká vícero z nich. Pro tentokrát každopádně padla volba na ruční vysavač, se kterým si rychle uklidíte nejen v autě.

Lidé si přáli bezdrátový vysavač, který bude dobře skladný, aby se vešel do kastlíku v autě, zásuvky v kuchyni či šuplíku v kanceláři. Požadovali také snadné nabíjení. Žádná dokovací stanice, ale moderní USB-C, abyste ho mohli dobít z notebooku, auta či powerbanky.

Proč doma neuklízíte častěji?

Snad nikdo rád nežije ve špíně. Proč se tedy v domácnostech neuklízí častěji? Protože to trvá spoustu času, který v 21. století nikdo nemá. Opravdu se vám chce pokaždé, když dítě nadrobí v obývacím pokoji, vytahovat velký vysavač? Právě tohle zjednodušuje ruční vysavač MISURA, který schováte pohodlně do šuplíku. Nepotřebuje žádnou velkou dokovací stanici a snadno si ho s sebou vezmete, kam potřebujete – do auta nebo na chatu. Nemusíte se tahat s žádným velkým těžkým přístrojem, vysávání najednou zvládnou i děti. Není tohle dostatečná motivace pro pořízení ručního vysavače?

Na co všechno se vám bude hodit?

Zjednodušeně řečeno na všechno. Garantujeme, že ho budete používat daleko častěji než klasický velký vysavač, který se vám pravděpodobně nechce zrovna často vytahovat ze skříně.

První možností využití je tedy vysávání auta. Když dítko nadrobí sušenku na zadní sedačku, nebo kolega na místě spolujezdce zašpiní kobereček, není třeba se stresovat. Z přihrádky vytáhnete aku vysavač MISURA a nečistoty rychle vyluxujete. Umí vysát koberečky, kufr, palubní desku, boční schránky na dveřích apod.

Dále ho užijete v domácnosti všude tam, kam byste se s klasickým vysavačem jen těžko dostávali. Vysajete s ním kuchyňskou linku, různé lišty a záhyby čalouněného nábytku. Dejte drobkům sbohem! To stejné samozřejmě platí pro kancelář. Vysajete šuplík, smítko na tmavém saku i klávesnici.

Ano, AKU vysavač MISURA si poradí také se smítky a chlupy nachytanými na tmavém oblečení. Jdete na svatbu a bojíte se, že než dojde na slavnostní fotografování, nachytá se vám na oblek spousta nepořádku? Odskočte si do auta a nečistoty vysajte. Případně schovejte vysavač do kabelky, vejde se tam.

Skvělý je také v karavanu, ve stanu nebo obecně na cestách. Moc toho neváží, dobijete ho i z powerbanky, a přesto má dostatečný sací výkon. Na ten se ostatně inženýři v MISURA soustředili.

Co je sací výkon a na co si dát pozor

Sací výkon vysavače spousta lidí neporovnává, on totiž kolikrát ani není uvedený. To, co výrobci v produktových listech uvádí, je příkon. U klasického vysavače do auta se pohybuje mezi 1000 a 2000 watty. Toto číslo ovšem neuvádí nic jiného než kolik energie spotřebuje motor vysavače. Se sacím výkonem, tedy s tím, jakou silou vysává, nemá nic společného. Orientační pravidlo je, že sací výkon dosahuje 20 až 35 % příkonu, avšak záleží na jeho technologickém provedení. Rozdíly jsou taktéž v měření. Někteří výrobci měří výkon v kobercové hubici, další až tam, kde hadice vstupuje do samotného těla vysavače. Druhá varianta je nepřesná, protože jak vzduch prochází skrz trubici a hadici, výkon klesá.

Mějte ovšem na paměti, že samotný sací výkon neudává přesně to, jak efektivně vysavač vysává. Na efektivitu mají vliv i speciální kartáče či další nástavce. Ve finále vás tedy nemusí tolik trápit, že výrobci výkon měří různě a kolikrát ho ani neudávají. Vždy je dobré sáhnout po vysavači s vyšším výkonem, ovšem ohlídejte si také nástavce a další parametry.

Je sice malý, ale neobyčejně výkonný

Podle čeho si lidé obvykle vybírají přenosný vysavač? Většinou je zajímá, aby byl malý a lehký, měl slušnou výdrž na jedno nabití a dobrou kapacitu na nečistoty. Za zvážení každopádně stojí i sací výkon, na nějž spousta lidí zapomíná.

Kompaktní ruční bezdrátový vysavač MISURA MA01 sacím výkonem vyniká. Typický výkon ručních vysavačů do auta bývá v rozmezí 50 až 70 wattů. MISURA se drží té horní hranice, výkon je 70 W (5000 Pa), rychlost sání činí 48000 R/m. Se svou hlučností pouhých 70 dB se pohybuje ve spektru méně hlučných ručních vysavačů a s dobou výdrže na jedno nabití 20 až 25 minut exceluje. Naplno ho dobijete za 3 hodiny, má světelné indikátory, které vás informují o stavu baterie a také o procesu nabíjení.

Co se týče mechanismu, ruční vysavače mohou být sáčkové, nebo bezsáčkové. MISURA patří mezi ty bezsáčkové, jež jsou praktičtější. Okamžitě ho vysypete a nemusíte doplňovat sáček, který mimochodem také něco stojí. Provoz je tedy levnější a snadnější. Jediné, co musíte čas od času udělat, je omýt filtry. Filtr u vysavačů MISURA je dvouvrstvý, má papírovou a kovovou část. Ta první zachycuje jemný prach, ta druhá pevné části.

Mezi největší výhody vysavače MISURA tedy patří:

vysoký výkon 70 W,

  • malé rozměry a hmotnost 300 g,
  • vícenásobný filtr,
  • bezsáčkové provedení,
  • poradí si i s chlupy.

V balení najdete kromě samotného vysavače také nabíjecí kabel a různé násady. Pomocí kartáčové trysky 2v1 zvládnete vysát různé povrchy.

Potěšíte sami sebe, nebo své blízké?

Ruční vysavač MISURA nyní patří mezi nejoblíbenější příslušenství do auta od daného výrobce. Je splněným přáním zákazníků – a to doslova. Konkurenci tomuto produktu budete na trhu hledat jen těžko, a přesně o to značce jde. Snaží se na český trh přinášet výrobky, které na něm chybí.

MISURA MA01 je skládací bezdrátový vysavač, který má ve složeném stavu 15 cm na délku a 8 cm na šířku, takže se vejde i do přihrádky v autě. Přitom nabídne objem nádoby na prach 100 ml, což bohatě stačí na běžný nepořádek v autě. Pak odpadní nádobu vysypete a je vyřešeno, nemusíte kupovat žádné sáčky.

Tento víceúčelový vysavač je tedy ideálním vybavením do každé domácnosti, a nejen tam. Samozřejmě vám nenahradí klasický velký vysavač či robotický vysavač, které jsou dnes tolik populární. Je ovšem jeho doplňkem. Když máte čerstvě vyluxováno a dítě vysype drobky na podlahu, nemusíte luxovat znovu, vytáhnete ruční vysavač a za dvě minuty je vyřešeno.

Bezdrátový ruční vysavač MISURA MA01 je mimochodem také velmi pěkným dárkem pro někoho, kdo už všechno má. Takového pomocníka, jakým je tento kompaktní vysavač, pravděpodobně nevlastní. Přitom uvidíte, že jakmile si na něj jednou zvykne, už jen těžko si dokáže představit život bez něj. A to stejné platí pro vás. Stane se vaším věrným společníkem doma i na cestách.

Vysavač MISURA MA01 pořídíte v oficiálním e-shopu českého výrobce MISURA za rozumnou cenu 1500 Kč. Tamtéž pořídíte také set náhradních filtrů. Vysavač se vyrábí v bílé a černé barvě.